Szülői értekezletek a leendő elsősök szüleinek:

2020. június 15. után.

Időpont egyeztetés alatt.

Étkezés lemondása:

etkezes@bartokiskola.hu

(csak az előző nap reggel 9 előtt beérkezett e-maileket tudjuk elfogadni)

 

Teljes térítés esetén:
reggeli, ebéd, uzsonna 620 Ft / nap
csak ebéd 424 Ft / nap
50%-os térítésnél:
reggeli, ebéd, uzsonna 310 Ft / nap
csak ebéd 212 Ft / nap
Ebédbefizetés (szerdánként):
január 8. február hó ( 20 nap)
január 22. február hó – pótbefizetés
február 12. március hó (22 nap)
február 19. március hó – pótbefizetés
március 11. április hó (17 nap)
március 18. április hó – pótbefizetés
április 8. május hó (19 nap)
április 22. május hó – pótbefizetés
május 13. június hó (10 nap)
május 20. június hó- pótbefizetés
 június 10. nyári tábor
augusztus 19. szeptember hó
augusztus 26. szeptember hó  – pótbefizetés
szeptember 9. október hó
szeptember 23. október hó  – pótbefizetés
október 14. november hó
október 21. november hó  – pótbefizetés
november 11. december hó
november 18. december hó – pótbefizetés
december 9. 2021. január hó
december 16. 2021. január hó – pótbefizetés

Iskolapszichológusunk változatlanul elérhető a kapitany.eszter@bartokiskola.hu e-mail címen.

 

Bár a személyes találkozás jelen helyzetben nem lehetséges, de online beszélgetésre diákok, szülők, tanárok is egyeztethetnek időpontot.

 

Az alábbi oldal szintén az ő szerkesztésében készül, melyen hasznos anyagokat, cikkeket, tanácsokat találhatnak a jelenlegi helyzet feldolgozásához.

 

https://www.facebook.com/pszichomindenfele

 

 

2020. 03. 27.

 


 

 

Kapitány Eszter

Kedves Szülők és Diákok!

Rólam:

A Károli Gáspár Egyetem BA és a Szegedi Tudományegyetem MA képzésein végeztem okleveles pszichológusként. A gyerekekkel való foglalkozás során szívesen alkalmazok művészetterápiás módszereket, mely képzést az egyetem mellett végeztem el. Ismereteimet folyamatosan bővítem, jelenleg csoport analitikusi képzésben veszek részt. A segítő munka alapjának az elfogadó hozzáállást és a bizalmi légkört tartom, a hozzám fordulókhoz nyitottan és empatikusan viszonyulok. 2019. szeptemberétől három 22. kerületi iskolában látok el iskolapszichológusi feladatokat. Tanárok, szülők és gyerekek számára elérhető vagyok tanácsadásra.

 

Amivel kereshetnek:

Egyéni konzultációk során különféle problémákkal foglalkozom a magatartási gondoktól kezdve a pályaválasztási kérdéseken keresztül sok mindennel. Bizalommal kereshetnek tanulási és belleszkedési zavarok, érzelmi nehézségek, lehangoltság és szorongás, hangulati problémák, családban történő változások (testvérek, környezetváltás, betegség, gyász) kapcsán. Vagy ha bizonytalanok a gyermeket érintő kérdésekben. Kereshetnek, ha a gyermek rosszkedvű, ha magányosnak érzi magát, ha nehéz barátokat szereznie, ha nagyon izgul dolgozatírások, felelések előtt, vagy valami más miatt. Ha leromlik a tanulmányi eredménye, ha hirtelen változik a hangulata, vagy elzárkozó, ha teljesítmény szorongásról lehet szó. Ha a gyermek testi tünetei mögött nincs kimutatható szervi probléma (gyakori fejfájás, hányinger gyötri), ha valami gond van az osztályban, vagy ha olyan dolog történt, ami nagyon bántja, ha sokszor dühös, illetve ha olyan változás történt, amit nehezen kezelnek. Elérhető vagyok ha beszélgetni szeretnének gyermekükről, feladatköröm a gyermek iskolai támogatása, néhány alkalmas egyéni vagy csoportos foglalkozások tartása. Amenyiben a helyzet meghaladja az iskolapszichológus feladatkört, hiszen az iskolai keretek több esetben korlátozottak, olyankor az iskolán kívüli lehetőségek feltérképezésében tudok segíteni.

 

Mi történik az iskolapszichológusnál? (tanulóknak) 

  • Az első néhány alkalommal megismerkedem veled, elmondod amit szeretnél. Beszélgetünk, és lehet, hogy megkérlek, hogy rajzolj valamit. Ezután megállapodhatunk abban, hogy jársz-e majd még hozzám, és ha igen, mit fogunk csinálni később.
  • Mint pszichológusnak, titoktartási kötelezettségem van. Abból, amit megbeszélünk, nem mondok el olyat sem tanárodnak, sem a szüleidnek, amibe előtte nem egyezel bele, kivéve akkor, ha olyat tudok meg tőled, ami veszélyt jelent rád vagy másokra.
  • Ha egynél többször szeretnél jönni, a szüleidnek tudniuk kell, és bele kell egyezniük. Mindent előre megfogok beszélni veled.
  • Így találsz meg: a torna terem mellett, a folyosó végén, hétfőn és csütörtökön, akár szünetekben és tanórákon, vagy órák után is. Írhatsz nekem e-mailt, a kapitany.eszter@bartokiskola.hu e-mailcímre (csak én olvasom), és válaszolok, vagy beszéljünk meg egy találkozót.

 

Mi történik az iskolapszichológusnál? (szülőknek) 

  • Ha Ön jelzi a problémát, először mindig Önnel találkozom. Az első alkalom a gyermek adatainak, körülményeinek, az aktuális kérdéskörnek a megbeszélése, majd ezután döntünk a folytatásról.
  • Ha indokoltnak látjuk, hogy a gyermek több segítséget kapjon, Önnel egyeztetve a későbbiekben a gyermek érdekének megfelelően javasolhatom további ellátását Pedagógiai Szakszolgálatban vagy egyéb ellátó helyen.
  • Mint pszichológusnak, titoktartási kötelezettségem van. Ez azt jelenti, hogy a megbeszéltekből csak azt jelzem vissza a pedagógus felé, amiben előzetesen megállapodtunk, kivéve, ha olyan információt oszt meg velem, ami veszélyt jelenthet mások biztonságára.

 

Emailben való előzetes időpont egyeztetést követően a hétfői és csütörtöki napon tudunk személyesen találkozni a nagy tornateremmel szemközti pszichológus szobában (utolsó ajtó a folyosón).

  • hétfő: 12:00-16:00-ig
  • csütörtökön: 10:00-14:00-ig

Elérhetőségem: kapitany.eszter@bartokiskola.hu

 

Üdvözlettel: Kapitány Eszter